Även indier gillar Tre Indier på Söder

På Södermalm driver familjen Khan den egna restaurangen Tre Indier
sedan 23 år tillbaka. Här kan man njuta av indisk matglädje och olika
spännande smaker i en välkomponerad meny.


Indisk mat är en kategori för sig, och det är dels därför så många älskar det. Kryddiga heta smaker samsas i olika sammansatta grytor och rätter. Det finns mycket att upptäcka i den indiska matkulturen som är lika varierad som landet är stort. På menyn är Chicken Tikka Masala den mest populära. Rahat Khan, sonen i familjen, tror att det bottnar i att folk känner till rätten så väl, men han uppmanar folk att våga prova även andra rätter.
– Jag är uppvuxen på Tikka Masala så det är såklart en favorit men likväl kan jag njuta av en Palak som är vår kryddstekta spenat i currysås, eller en Balti som också innehåller currysås men med baltikryddblandning innehållande allt ifrån tamarind till senapsolja. Båda är precis lagom starka, supergoda, och kan fås med kött, kyckling eller som vegetarisk variant. Är man inte van vid indisk mat har man ofta en bild av att all mat är väldigt stark vilket inte stämmer; i det indiska köket lagar man både mild och riktigt stark mat, men även allt däremellan.
– Vi vill kunna erbjuda något för alla. Är man osäker kan alltid rådfråga någon i personalen som kan rekommendera rätter utifrån vad man gillar eller är sugen på. Vi har smaker för alla smaker, säger Rahat.

treindier1

Recept bakom koncept Restaurangen har inte bytt recept på 23 år, något som visat sig vara uppskattat bland kunderna som gärna återkommer. Kockarna tar ibland fram nya rätter, men inget tas bort från menyn. Maten är varumärket. På luncherna hos Tre indier är det i regel fullt upp. Det är mycket folk och alla gäster vill ha sin mat samtidigt då deras tid är mer begränsad än under middagstid.
– Min pappa lärde mig och min syster tidigt att det är viktigt med kvalité när man lagar mat. Vi är stolta över att vi alltid tillagar varje måltid på beställning, vare sig det är under lunchen eller a la carte. Även indier kommer och äter hos oss. Det tycker vi är ett gott betyg på vår mat, säger Rahat.


Hemsida

Åsögatan 92
118 29 Stockholm

Telefon: 08-641 03 55

Mail: treindier@hotmail.com