Pyroteknik – Lyx till vardags

Pyroteknik är så klart lyx – men har blivit ett vanligt inslag i event, inte minst konserter och musikfestivaler. Men är också starkt på nyårsfirande och jubileer landet runt. Pyroteknikern Martin Hildeberg på Göteborgs FyrverkeriFabrik berättar: – Fler och fler upptäcker att pyroteknik ger pricken över i. Varje år får vi nya kundgrupper. Bröllop ökar liksom housefestivaler men även nyårsfirande kommuner.


Ett minne för livet!
Ett fyrverkeri är blir ofta det mest omtalade efter en fest säger kunder till mig. Det blir direkt en snackis men de starka känslorna lever kvar länge trots att ”ögonblickets konstverk” har gått upp i rök.
Det är upplevelsen och dessa minnen som kunden betalar för. Därför är det viktigt att vi som arrangörer verkligen anpassar pyrotekniken till platsen och kundens önskemål. Bara då blir upplevelsen optimal.
Ett bra fyrverkeri är som en berg-och-dalbana med smått skrämmande inslag, men framförallt berusande glädje, skrik och skratt!

Bröllopets höjdpunkt
På just bröllop – ett av livets viktigaste tillfällen – är ett fyrverkeri en perfekt höjdpunkt. Här finns också så mycket speciella produkter att tillgå – romantiska stjärnbomber som målar röda hjärtan över himlen. Eldskrift med parets namn och ett stort hjärta. Det är bara ett par exempel på vad man kan göra.


Vanliga frågor om fyrverkeri

 • Vad kostar det?
  Ett fyrverkeriarrangemang kan du få från ca 10000 + moms med pyrotekniker på plats.

 

 • Är fyrverkeri dåligt för miljön?
  Ett fyrverkeri skapar inte miljöproblem, det är ett ganska resurssnålt sätt att underhålla. De farliga kemikalierna är idag utbytta mot oskadliga ämnen.
 • Är fyrverkeri farligt?
  Nej. Rätt hanterat är ett fyrverkeri inte farligt, men det är viktigt att anlita ett professionellt företag med utbildad personal som hanterar det rätt.
 • Men om det regnar?
  No problem! Ett fyrverkeri fungerar även i regn – det förbereds med skyddsplast och kommer att fungera 100%.
 • Kan man skjuta inomhus?
  Ja, det finns stort utbud av inomhusfyrverkerier, men det ställer krav på lokalen. Kombineras gärna med konfetti och serpentiner etc.

GFF – Kändisarna från Göteborg

Göteborgs FyrverkeriFabrik är internationella kändisar i branschen. Efter 25 segrar i fyrverkeritävlingar vet alla i branschen vilka vi är, säger Martin Hildeberg. Han har hållit föreläsningar om design av fyrverkerier över hela världen och vet vad han talar om.

I Sverige är Göteborgs FyrverkeriFabrik dominerande på fyrverkeriarrangemang och har i många år arrangerat de stora fyrverkerierna t ex på nyår i Stockholm, Göteborg och Malmö – och flertalet andra orter.


Hemsida

Telefon 031 – 48 74 00