Hästen blir vad den äter

Hästen blir vad den äter

Hästar som ska prestera bra fysiskt behöver precis som vi människor se till att äta rätt.
– Du blir vad du äter, säger Marie Sörensson-Parrot som är generalagent för det franska superfodret Dynavena.


När hon själv upptäckte detta mirakelfoders egenskaper bestämde hon sig för att ta in det till Sverige, men då krävde tillverkaren att hon var hästkunnig, själv hade häst och utöver det dessutom gick en utbildning i hästens näringsfysiologi hos dem.
Så Marie åkte ner till Frankrike och ju mer hon lärde sig om fodret och hela den vetenskap som ligger bakom dess framtagande, desto mer imponerad blev hon.
– Det här är ett foder som håller vad det lovar, säger hon.
– Fodret blir din medpartner i framgångarna med din häst, oavsett typ av häst. Jag har kunder som sysslar med dressyr, trav, hopp, men jag har även islandshästar.

Med Dynavena får hästen ett fiberrikt, välbalanserat och torrt foder med vegetabiliska, lättsmälta fetter som kommer från frö- och spannmålskärnorna, vilket kommer att ge hästen renare tarmväggar.
Dynavena är också ett extremt muskeluppbyggande kraftfoder. Proteinkällorna är speciellt utvalda för att bygga muskler, och innehåller minimalt av snabba kolhydrater som sockermelass och stärkelse.
Förutom i hästens muskulatur och ork att utföra arbete avspeglas fodrets häpnadsväckande verkan i starkare hovar och en blankare och tätare hårrem.
Det är tack vare den sammansättning av extra biotin, B-vitamin och mineraler som speciellt tagits fram.
Fodret innehåller ångkokt spannmål vilket ger en 30-procentig bättre upptagningsförmåga än vad hel eller krossad korn eller havre ger, och dess innehåll av naturliga alger, omega 3, omega 6 och nyttiga fetter från växtriket är högt vilket stimulerar och förenklar hästens matsmältning.
– Vetenskapen bakom gör att fodret inte är det billigaste på marknaden. Man kan istället säga att det är prisvärt i förhållande till vad man får, säger Marie, som gärna ser att återförsäljare intresserade av Dynavena hör av sig.


Återförsäljare och intresserad av Dynavena? Hör av dig till Marie Sörensson-Parrot. Hon erbjuder även gratis foderrådgivning och kan också nås via mejl.


Hemsida

Telefon: 0707-463 892

Mail: marie@dynavena.se