Kvalitetssäkra stallinredningar sedan 1960

Kvalitetssäkra stallinredningar sedan 1960

Pegasus är det norrländska företaget som tillverkar och säljer stallinredningar speciellt för dig som bor på hästgård.
I deras sortiment finner du prisvärda produkter för dig som efterlyser hästboxar med rejäl och väl genomtänkt konstruktion för bästa funktion och säkerhet.


Många är nog redan bekanta med Pegasus produkter sedan tidigare. När företaget startade 1960 blev de snabbt marknadsledande med sina slitstarka, stabila och svensktillverkade lantbruksinredningar för nötkreatur. Som därefter även grenade ut och fortsatte med produktion av hästboxar och inredningar till stall. Idag står företaget stadigt med två ben inom respektive område med försäljning i hela Sverige övriga Skandinavien.

Krav för hästar i lösdrift
Bo Lindgren har varit med från början då det var hans far som grundade företaget. Det har hänt en hel del i branschen genom åren där krav på mått och design ändras av naturliga skäl till djurens fördel säger han. Idag är det inte tillåtet att bygga nya spiltor för hästar. Även fast det fortfarande finns många hästar i spiltor på dispens. Det är viktigt att ständigt följa med utvecklingen och ligga lite i förkant, menar Bo som är verksam platschef på företaget.
– Vi vill kunna erbjuda produkter för en bred målgrupp, genom att erhålla ett sortiment som innehåller produkter i lägre prisklasser och dyrare där högre krav ställs på kvalitét och design, fortsätter Bo.
Pegasus sortiment kännetecknas delvis av de runda hörn på dörrarna som återfinns på grundmodellen av hästboxarna. Men det är fullt möjligt att kombinera i olika konstruktioner utöver standardboxarna från sortimentet. Likaså färgen på stallinredningen.
En växande kundgrupp på hästsidan är kommunala ridanläggningar som är i behov av nya installationer för att ha sina hästar i boxar, säger Bo. Många äldre stall har kvar sina djur i spiltor och är i behov av förnyelse och modernare boxar som möter dagens krav.

Kändiskusk köpte Pegasusboxar
Ett välkänt ansikte och namn inom häst-och travvärlden är Robert Bergh som är stationerad och verksam travtränare i Göteborg. När han flyttade hela sin tränaranläggning från Sundsvall till Göteborg kom han att bli en trogen kund åt Pegasus när han försåg sitt stall med hela 160 hästboxar.
För dig som planerar att besöka Göteborg Horse Show har du möjlighet att se delar av Pegasus sortiment i deras monter inne på mässområdet.
Eller läs mer om produktsortimentet på deras hemsida, pegasusboxen.se