Paddex – bättre ridbanor till bättre pris

Paddex –  bättre ridbanor till bättre pris!

Vill du ha en ridbana som är stabil, prisvärd och enkel att anlägga? Med en av marknadens smartaste uppbyggnad erbjuder Paddex ett mycket bra underlag till lägsta möjliga kostnad.


När man söker ett stabilt underlag till allt ifrån ridbanor till grusplaner eller vallgator är det få material som kan slå Paddex. Sedan starten i början av 2000-talet har man nu använt Paddex på ett tusental anläggningar landet över, med ett resultat som överträffat mångas förväntningar.
Själva materialet framställs i en process där gråberg förenas med kalksten, vilket får en förmåga att bilda cementliknande bindningar.

Mångsidigt material
Det gör att underlaget blir stadigt med bra fäste som effektivt fångar upp hästens rörelseenergi, vilket är en av anledningarna till att det lämpar sig så bra för just ridbanor. Underlaget passar framförallt för all typ av hobbyridning men kan även ses på banor där det tävlas på högre nivå.
– En Paddexbana är ingen Rolls Royce, det är som en folkvagn som passar alla, säger Henry Flisell, ansvarig säljare, när han berättar om Paddex.
Att anlägga en ridbana med Paddex är enkelt och kräver ej någon dränering i och med att det porösa materialet i sig självt är tillräckligt väldränerande. Tack vare den höga bärigheten räcker det med att det läggs ett cirka 15–20 cm tunt lager material direkt på den rekommenderade markduken.

Mångsidigt material
Underlaget är inte bara till för ridbanor, utan har även många andra användningsområden där det kan göra stor nytta.
– Paddex passar lika bra på grusvägar, på gårdsplanen eller i sjukhagar. Det är även flera bönder som använder Paddex på kornas vallgator för att de inte ska dra juvren i smutsen. Till följd fick man färre juverinflammationer, förklarar Henry.
Om du sedan av någon anledning inte längre har användning av din Paddex kan du sprida det på åkrarna, så kan det fortsätta göra nytta och istället ge god växtlighet tack vare sin höga kalk- och mineralhalt.


Hemsida

SSAB Merox AB
Paddex
61380 Oxelösund

Telefon: 0155-256000