LÄR DIG RIDA WESTERN!

LÄR DIG RIDA WESTERN!

På Jultorp Ranch mittemellan Herrljunga och Vara begriper man sig på hästar.
– Hemligheten är kommunikation och förståelse av hästens naturliga beteende, säger driftsansvarige Göran Lindström.


Du kan inte tvinga en häst till något, det blir inte bra. Horsemanship handlar om att kommunicera med hästen på hästens villkor, berättar Gran Lindström.
– Vi har kurser på alla nivåer, alltifrån nybörjare till avancerad, och all ridning sker efter elevens kunskapsnivå. Alla får personligt utformad hjälp.
Göran berättar vidare att de flesta som varit på deras ranch tycker det är en fantastisk upplevelse och de som inte ridit innan ofta säger att detta med hästar ska de fortsätta med.
Intensivkurser i westernridning hålls förutom som grundkurs även som fortsättningskurs för mer avancerade användare samt som boskapskurs där fokus ligger på ridning och hantering av häst för att arbeta med boskap.
Utöver dessa kurser håller Jultorp Ranch i kurser för de med egen häst som vill utveckla samarbetet och kommunikationen just mellan sig själva och sitt riddjur. Under året hålls också tävlingar på ranchen i western-discipliner som exempelvis Cutting.

Populära weekend-paket
Jultorp Ranch har ett flertal hotellbyggnader, festlokaler och restaurangkök, och utöver det stall, ridhus och ridbanor.
– Vi har 50 bäddplatser, och två salooner, berättar Göran.
– Den lilla tar cirka 50 personer och den stora 200. Den stora är väldigt häftig, väldigt westernaktig.
– Den är helt breathtaking när man kommer in där första gången. Bara bardisken är säkert tolv, tretton meter lång, säger Göran.
Weekend-paketen där man får prova på att rida western, och äta tvårätters middag i den genuina saloonsmiljön är mycket populära.
Utöver det finns vanlig bed&breakfast, samt konferenspaket med valmöjlighet att lägga till western-aktiviteter som ridning,
lassokastning eller line-dance.
Eller vad sägs om ett unikt westernbröllop där paret rider in på lugna hästar till tonerna av Mendelssohns bröllopsmarsch ända fram till prästen och de väntande gästerna är ett garanterat minne för livet.
Bröllopet och festmenyn kan skräddarsys efter önskemål.


Hemsida

Jultorp Ranch
Larv Jultorp 4
534 62 Larv

Telefon: 070-718 93 99
Mail: info@jultorpranch.se